PerNaturam Produkten


 

Premium voedingssupplementen voor uw paard van PerNaturam

Voor een natuurlijke en hoogwaardige verzorging van je paard

 

 

De meeste paarden worden tegenwoordig op betrekkelijk kleine oppervlakten gehouden. Dit dwingt de landbouwers ertoe de hooilanden intensief te bewerken, omdat zij alleen op die manier de vereiste hoeveelheid hooi tegen een redelijke prijs kunnen leveren. Dit is echter in het nadeel van de paarden, want de geringe plantendiversiteit van de weiden (meestal voormalige koeienweiden met grassen die de melkproductie bevorderen) maakt het nog moeilijker. Vooral omdat het spijsverteringskanaal van het paard niet is ontworpen voor licht verteerbaar, eiwitrijk voeder. Vanuit biologisch oogpunt is het paard een vezeleter, geen graaneter.

 

Dus de meeste paarden zijn tegenwoordig slecht gevoed. Zij hebben een verhoogde behoefte aan mineralen en missen secundaire plantaardige stoffen, die alleen via de verscheidenheid aan kruiden het lichaam kunnen binnendringen. Secundaire plantaardige stoffen zijn de stoffen die het immuunsysteem stabiliseren, het lichaam beschermen tegen vrije radicalen, de spijsvertering bevorderen, de stofwisseling activeren, de ontgifting verbeteren en de epithelia van de ademhalingswegen ondersteunen. Secundaire plantaardige stoffen zorgen voor een innerlijk evenwicht. Alleen optimaal gevoede paarden kunnen op lange termijn gezond en vruchtbaar blijven, een evenwichtig karakter vertonen en goed presteren.

 

Onze kruidenmengsels zijn gebaseerd op de natuurlijke jaarritmes binnen de biocoenose van dieren en planten. Het bijzondere samenspel van plantengemeenschappen, ook in de specifieke seizoenen, staat centraal in ons voedingsadvies.

 

Op basis van oude literatuur, plantensociologische studies en uit de verhalen van oude boeren en fokkers hebben wij verschillende kruidenmengsels voor paarden samengesteld om bestaande tekorten aan te vullen en de vitaliteit, het innerlijk evenwicht en daarmee de levenskwaliteit van de paarden te verbeteren.