• Biologisch
  • Gezond
  • Puur
  • Basic
  • Duurzaam

Waterman Tijdperk


Het tijdperk van bewustzijn, licht en hoge frequenties!

 

 


Astrologisch tijdperk

 

Een tijdperk duurd 2160 jaar en begint steeds in het lentepunt vd zon.

iedereen weet dat de aarde eens per 24 uur om haar eigen as draait. Maar de meeste onder ons weten niet dat de aarde een beetje afgeplat is, omdat ze om haar as draaid. Ze is namelijkin doorsnede over de evenaar ongeveer 21 km breder dan wanneer je de afstand tussen de noord en de zuidpool zou meten. De zon en de maan hebben op deze verdikking een enorme aantrekking wat er voor zorgt dat de aarde als een tol gaat wiegen waardoor de aardas ten opzichte van het baanvlak aarde / zon gaat draaien. Rond 21 mrt als de lente op het noordelijk halfrond begint komt de zon precies in het oosten op en dag en nacht zijn op dat moment even lang. We noemen dit de lenteEquinox. De zon staat op dat moment precies boven de evenaar. Het sterrenbeeld dat op dat moment in het lentepunt aan de horizon op komt bepaald het tijdperk. Zo 1 volledige cyclus waarbij het lentepunt alle dierenriem tekens is doorgegaan duurd gemiddeld ongeveer 25920 jaar, Dit noemen we een cosmisch groot jaar, een sterren jaar een precessie omwenteling of een platonisch wereldjaar.

 

Om het tijdperk te bepalen gaan we er wat wiskunde bijnemen. We weten dat de aardas in ongeveer 25920 jaar een circel maakt van 360 graden en we hebben 12 dierenriem tekens. Wanneer we 25920 jaar delen door 12 dan komen we op 2160 jaar per dierenrienm teken uit en nu zijn we waar we moeten zijn. De peroide waarbij het lentepunt gedurenden 2160 jaar door 1 van de dierenriem tekens gaat, noemen we een tijdperk

 

We kennen dus allemaal wel de dierenriem die je ziet uit de horoscoop en deze verschijnen zoals je wel weet in steeds dezelfde volgorde.. In de tijdperken lopen de dierenriemtekens achterwaarts af. Het waterman tijdperk komt na het vissen tijdperk en daarvoor hadden we het Ram tijdperk en daarvoor het stier tijdperk.

Wat we opmerken is dat in elk nieuw tijdperk de mensen en hun culturen of overtuigingen veranderen. En dat ze collectief de eigenschappen van het heersende horoscoop teken volgen.

Allemaal maken ze een enorme opkomst mee van de ontwikkelingen van de mens de maatschappij en de cultuur maar ook de verval daarvan en ookal zagen mens en omgeving er tijdens elk tijdperk anders uit het resultaat kwam toch allemaal op het zelfde neer.

 

Wanneer begint het waterman tijdperk?

 

Op dit moment bevindhet lentepunt zich tussen vissen en waterman maar opzich kan er niiet zomaar op de een of andere dag een nieuwe wereld ontpoppen. De invloed van de tijdperk dat zalaflopen in ons geval het vissen tijdperk