• Verzenden € 6,50 met Post.nl
  • Biologisch
  • Puur
  • Gezond
  • Duurzaam

Biologische Zaden

Meerwaarde kruiden en bloemen

 

Bloemen en kruiden mengsels zorgen voor natuurlijke regeneratie en herstel / evenwicht van de bodem en biotoop, toename van de biodiversiteit en vormen een waardevol voedergewas waar dieren selectief / naar behoefte van kunnen opnemen.
Ook de natuur om ons heen wordt er blij van als we meer biodiversiteit creëren en "last but not least" ook de mens !
De natuurlijke groenbemesters helpen het natuurlijk stikstof bindende vermogen van de bodem weer op te bouwen, diep wortelende bloemen en kruiden halen micro mineralen uit de diepere lagen naar boven waardoor ze weer kunnen worden opgenomen door de andere planten.
Leg plekken zoals randen, hoeken, stroken aan met alleen bloemen en kruiden, welke afgezet wordt voor grazers tot na de zomer, afhankelijk van het bodem management zullen de bloemen en kruiden zich van hieruit verder gaan verspreiden.
Direct op bestaand grasland doorzaaien heeft weinig zin!

Want de concurrentie van de aanwezige grassen is dan vaak te groot, mede weer afhankelijk van de hoeveelheid meststoffen die nog in de bodem zitten.
Om meer bloemen en kruiden in het grasland te krijgen dient dit wat verschraald te worden, dwz geen kunstmest of drijfmest meer geven, alleen compost.


Diversiteit

Wat er uiteindelijk opkomt is dus volledig afhankelijk van de kwaliteit van de bodem, een goede ph / zuurgraad, drogere grond en veel zon zorgen voor een optimaal resultaat.
Maar probeer ook gerust wat uit bij minder ideale omstandigheden, waarschijnlijk zal het zaaien dan wat vaker herhaald moeten worden voor een mooi resultaat.
Streef altijd naar het vergroten van de algehele biodiversiteit!
Lees onze overige zaai / management info door om de zaden uw inzet / investering tot een optimaal rendement te laten komen bij twijfel stel ons gerust een vraag.