PerNaturam   


Eersteklas voedingssupplementen voor uw paard van PerNaturam

 

De meeste paarden worden vandaag de dag op relatief kleine oppervlakten gehouden. Dit dwingt de boeren om de hooilanden intensief te bewerken, want alleen zo kunnen ze de benodigde hoeveelheid hooi tegen een redelijke prijs leveren. Dit is echter in het nadeel van de paarden, want de lage plantdiversiteit van de weiden (meestal voormalige koeienweiden met grassen die de melkproductie bevorderen) maakt het nog moeilijker. Vooral omdat het spijsverteringskanaal van het paard niet gemaakt is voor licht verteerbaar, eiwitrijk voer. Vanuit biologisch oogpunt is het paard een vezelverslinder, geen graanverslinder.


Hulp nodig bij de zoektocht naar de juiste voeding van PerNaturam?


Aanvullende voeding

Kruidenmengsels

KPU Ondersteuning

KPU kan worden gediagnosticeerd met behulp van een urinetest, die nu door verschillende laboratoria wordt aangeboden. Twee parameters worden hier bepaald: Kryptopyrrol en Indican. Bij paarden is de indican-waarde het interessantst: Is het hoger dan 2, dan moeten therapeutische maatregelen worden genomen. De Indican-waarde wijst op rottingsprocessen en gebrekkige gisting in de darm, d.w.z. dat de darmflora reeds sterk uit balans is.

De kryptopyrrole-waarde geeft een indicatie van hoe lang het probleem al bestaat. Indien het nog binnen het normale bereik ligt en alleen de indican-waarde verhoogd is, is een verandering van voeding en de rehabilitatie van de darm samen met een kortdurende toediening van micronutriënten gewoonlijk voldoende. Hoe hoger de kryptopyrrolwaarde, hoe meer en hoe langer men het lichaam moet ondersteunen bij het ontgiften.

 

Verdenk je jou paard van KPU?

 

Neem vrijblijvend contact op met Lady Herbal voor een adviesgesprek.

We helpen je graag op weg.